
Verema manual i recol·lecció en caixes de 20 kg.
Maceració pel·licular i fermentació en dipòsits d’acer inoxidable.
Fermentació malolàctica en inoxidable.
El 40% de vi ha envellit durant cinc mesos en bótes de roure francès i americà.
Clarificat, estabilitzat en fred, i filtratge suau abans de l’embotellat.
Vi negre de capa mitja-alta, color cirera picota amb ribets violàcis.
Bona formació de llàgrima, net i brillant.
Olfactivament hi predominen els aromes primaris, on destaca la fruita vermella fresca. Maduixa, cirera i gerds, s’entremesclen amb un fons lleugerament especiat i torrefacte, molt suau, i lleugeres notes balsàmiques; eucaliptus i pebre blanc.
En boca l’atac és suau, lleugerament afruitat, fresc. Bona acidesa i predomini de la fruita fresca, on la maduixa i el gerd destaca per sobre de la resta. Complexa i canviant, a mesura que el vi s’obre, les notes lleugerament balsàmiques i torrefactes comencen a agafar protagonisme. Post gust llarg, on ens retorna la percepció a fruita fresca.
Basant-nos en la seva frescor, és ideal per maridar patés, formatges cremosos de llet crua, peixos greixosos i carns guisades (vedella, conill, pollastre…). L’aportació fresca del Petites Estones, equilibrarà les espècies, els làctics i les salses dels plats.
Gaudir del Petites Estones, és gaudir de petits – grans moments.